Omgeving

Varsseveld ligt centraal in de Achterhoek. Er zijn diverse fietsroutes uit te zetten door bijvoorbeeld gebruik te maken van de knooppuntenroute. Zo kunt u uw eigen route bepalen om bijvoorbeeld de diverse bezienswaardigheden in deze regio te bezoeken. Hiervoor is een handige app te downloaden.

Aan te bevelen zijn de kerkenpaden, dit zijn smalle doorgangen of zandpaden tussen de landerijen. Lees meer op de website van ‘Mijn Gelderland

Op de website van de VVV van de gemeente Oude IJsselstreek vindt u diverse ideeën om te recreëren in de omgeving zoals wandelen door bv het nabije natuurgebied de Vennebulten of Aaltense Goor of varen op de Oude IJssel of de AA-strang. Ontdek het historische stadje Bredevoort met het middeleeuwse restaurant Bertram.

Varsseveld heeft geen eigen VVV-kantoor maar de omliggende plaatsen zijn dichtbij, zoals het kantoor in Aalten, Winterswijk of Doetinchem.

Verder zijn er diverse bezienswaardigheden zoals kasteel Slangenburg, rondleiding op een wijnproeverij, museum boerderij ’t Hofshuus of Erve Kots.